N-a fugit timpul nicaieri. Altcineva te alearga…

Pun pariu ca cele mai intalnite si frecvente expresii in vocabularul tau suna cam asa:

nu-mi ajunge timpul“; “ziua e prea scurta”; “nu ma pot organiza

Timpul n-a fugit nicaieri. Si nici nu s-a modificat. Esti mai adult pe zi ce trece si tot pe zi ce trece ti s-au modificat prioritatile. Sunt sarcini peste sarcini, task-uri, termene, hartii, plati, proiecte si hoby-uri.

Te alearga responsabilitatile si nu mai ai timp de nimic? Iat cum poti pacali timpul organizandu-te in 6 pasi simpli.

1.Noteaza-ti PRIORITATILE

Nu este o gluma si nici o joaca pentru copii. Este foarte important sa sti exact ce ai de facut, iar creierul tau va percepe altfel situatiile atunci cand le vede ordonate pe o tabla de prioritati. Stabileste pe rand ce trebuie rezolvat cat mai urgent – Amanarea nu-ti aduce vreun mare omagiu, ba chiar te impovareaza si te dezorganizeaza.

2. Rezolva fiecare sarcina PE RAND

Atunci cand incepi ceva este indicat sa si termini. Satisfactia unui lucru bine incheiat te va motiva sa mergi mai departe cu urmatorul proiect.

Evita sa faci mai multe lucruri deodata si nu te grabi – ai nevoie de un creier perfect odihnit pentru a face lucrurile ca la carte. Graba strica treaba – si tot ea te face sa intarzii de fapt, in situatiile in care este necesar sa reiei totul de la capat.

3. Seteaza-ti prioritati REALISTE

Intocmeste-ti lista de prioritati perfect constient de ceea ce poti face. Nu incerca sa iti pui pe lista zeci de lucruri de facut – De aia nu ai timp! Nu poti sa fii fizic in 10 locuri, si nici nu poti citi 1000 de pagini pe zi. Nu te incarca niciodata cu prea multe sarcini!

4. Nu INTARZIA

Daca ai tine cont de sfaturile de mai sus, iar planurile tale de organizare sunt realiste, ai sa observi ca vei termina la timp toate sarcinile pe care le ai de facut. Este o totala lipsa de respect fata de tine si fata de cei din jurul tau sa nu te tii de promisiuni.

5. Nu exista PERFECTIUNE de unul SINGUR

Stiu ca tu consideri ca nu exista nimeni mai bun decat tine. Toti consideram asta.

De aia nu-ti ajunge timpul. Pentru ca vrei sa te ocupi singur de TOT! Nu poti face si piata, nu poti fi informatician, redactor, nutritionist, agent de turism, si mecanic in acelasi timp.

Da voie oamenilor calificati din jurul tau sa iti demonstreze ce pot face pentru tine. Nu le poti cunoaste pe toate, si chiar ar fi stupid sa iti incarci memoria incercand sa ai calitatile tuturor.

6. Nu uita de cea mai importanta regula la care sta baza reusitei: NUTRITIA
Cea mai mare prioritate esti tu! Daca nu mananci, nu dormi si nu te misti va fi imposibil sa castigi lupta cu timpul, iar rezultatele vor fi oboseala, stres si epuizare.

Respecta-te si adopta un stil de viata sanatos si vei vedea ca totul merge de la sine.

Ma poti cauta oricand daca ai nevoie de mai multe informatii šŸ™‚

Va pup – Florentina Gaspar – Nutritionist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s